Lunchconcert in de Lutherse Kerk

n de Lutherse Kerk is er op woensdag 7 augustus 2024 een lunchconcert, dat gegeven wordt door organist Henk van Zonneveld.

Programma

Van Zonneveld heeft een breed programma samengesteld met werken van H. Speuy, Fr. Correa de Araujo, J.S. Bach en een tweetal werken waarvan de componist niet bekend is.

Musicus

Organist Henk van Zonneveld behaalde voor zowel orgel als klavecimbel het Diploma Uitvoerend Musicus aan het Utrechts Conservatorium bij resp. Jan Welmers en Leni van der Lee. Daarna specialiseerde hij zich in de uitvoeringspraktijk van barokmuziek en volgde masterclasses bij James David Christie, Jos van Immerseel, Ton Koopman, Gustav Leonhardt, en Harald Vogel. Hij maakte opnamen voor radio en televisie en geeft concerten als solist en als continuospeler met koren, orkesten en kamermuziekensembles.

Hij is sinds 2000 actief als orkestleider van zijn barokorkest Cappella Maria Barbara. Voor de Concertzender maakte hij in 2015 twee programma’s over de door hem ontdekte ‘canoncode’ in Bach’s Kunst der Fuge. Van de Matthäus-Passion maakte hij een reconstructie van de hypothetische 1-korige versie die in 2017 voor het eerst werd uitgevoerd door Cappella Maria Barbara. Sinds 1991 produceerde hij een aantal bijzondere cd’s. In 2021 verscheen de CD van zijn orgelbewerking van Bachs Goldbergvariaties op het orgel van de Janskerk te Gouda.

Organisatie

Het concert op 7 augustus begint om 13.00 uur en duurt ongeveer een half uur. De Lutherse Kerk ligt aan het Ramen 4, 1621 EL Hoorn. De toegang is gratis en na afloop wordt er een collecte gehouden waarvan wij hopen dat iedereen naar vermogen zal bijdragen. Voor meer informatie kunt u kijken op:  www.orgelconcerten-hoorn.nl

 

                              

                                                                              

Henk van Zonneveld persfoto Henk van Zonneveld persfoto
lutherse kerk Hoorn foto Mark Heerink lutherse kerk Hoorn foto Mark Heerink