Lunchconcert in de Hoornse Koepelkerk

In de Koepelkerk is er op woensdag 14 augustus 2024 een lunchconcert dat gegeven wordt door organist Hans van Haeften. Hij heeft een boeiend programma heeft samengesteld met werken van Bédard, Mozart en Litaize. Ook gaat de organist tijdens dit concert improviseren.

Hans van Haeften is actief als organist, pianist, componist, muziekdocent en auteur. Hij houdt van creatief, persoonlijk musiceren buiten de gebaande paadjes. Op het Koninklijk Conservatorium Den Haag studeerde hij orgel en kerkmuziek met bijvak piano (Docenten: Jos van der Kooy, Theo Goedhart, Katy Satur). Tegelijkertijd studeerde hij Nederlandse Taal en Cultuur in Leiden. Daaropvolgend studeerde hij koordirectie aan het Instituut Dirigenten Educatie in Gorinchem bij Joop Schets. Daarna volgde hij verschillende masterclasses en privélessen, onder meer bij Ton Koopman, Jean-Claude Zehnder, Daan Manneke, Loïc Maillé, Peter Planyavsky, Jürgen Essl en Hayo Boerema. Zanglessen kreeg hij van Stephani Gericke en Bas Ramselaar. Momenteel studeert hij jazzpiano bij Michiel Buursen. Hij behaalde vier eerste en tweede prijzen op nationale in internationale improvisatieconcoursen. In 2021 werd hij als enige Nederlander toegelaten tot het Internationaal Improvisatieconcours in Haarlem waar hij tot de halve finale wist door te dringen. In 2009 won hij de eerste prijs op cabaretfestival ‘Kleinzalig’. Hans werkt als cantor-organist bij de Vredeskerk te Nijkerk. Daar begeleidt hij op zondag de diensten, dirigeert het koor en werkt mee aan vernieuwing van de liturgie. Ook is hij als organist verbonden aan de Johanneskerk te Amersfoort en de Maranathakerk in Spakenburg.

Het concert op 14 augustus begint om 13.00 uur en duurt ongeveer een half uur. De Koepelkerk ligt aan het Grote Noord 15, 1621 KD Hoorn. De toegang is gratis en na afloop wordt er een collecte gehouden waarvan wij hopen dat iedereen naar vermogen zal bijdragen. Voor meer informatie kunt u kijken op:  www.orgelconcerten-hoorn.nl


 

                                                          

Hans van Haeften Hans van Haeften
Orgel Koepelkerk Hoorn (foto Mark Heerink) Orgel Koepelkerk Hoorn (foto Mark Heerink)