Nieuwe orgelmuziek in Hoorn

 

Premières

Tijdens een wandelconcert van de Koepelkerk naar de Oosterkerk op zondagmiddag 20 oktober 2024, zullen twee nieuwe composities hun premières in Hoorn beleven: Triptyque pour Orgue sur le Te Deum Laudamus van Hayo Boerema en het Te Deum voor koor en orgel van Willem Woestenburg.

Wandelconcert

Het concert begint in de Koepelkerk waar de premières gaan plaatsvinden. De werken worden uitgevoerd door stadsorganist Mark Heerink, componist Willem Woestenburg en het koor Voces Cyriaci.

Na de pauze wordt het concert voortgezet in de Oosterkerk. De Dansonderneming danst op drie Tango’s uit de 12 Tangos Ecclesiasticos van Guy Bovet, uitgevoerd op orgel door Mark Heerink. De choreografie is van choreografe Nanska van de Laar. Deze tango’s worden afgewisseld met twee gedichten van stadsdichter Levi Noë waaraan ook Canticum Gregorianum haar medewerking aan zal verlenen.

Initiatief

Het initiatief voor dit concert en het verstrekken van de compositieopdrachten is genomen door Mark Heerink, stadsorganist van Hoorn i.s.m. Stichting Concertfonds Hoornse Orgels en met een ruimhartige financiële ondersteuning door Fonds Roos en de gemeente Hoorn.

 

Organisatie
Het concert op 20 oktober begint om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. De Koepelkerk ligt aan het Grote Noord 15, 1621 KD Hoorn. De toegang is gratis en na afloop wordt een collecte gehouden waarvan de organisatie hoopt dat iedereen daaraan naar vermogen zal bijdragen.

Meer informatie op: www.orgelconcerten-hoorn.nl

 

organist Mark Heerink foto Niels van den Broek_LI organist Mark Heerink foto Niels van den Broek_LI