Leerlingen Muziekschool Boedijn op uitwisseling naar Příbram, Tsjechië 

Tijdens de komende herfstvakantie gaan 29 leerlingen van Muziekschool Boedijn uit Hoorn op een bijzondere uitwisselingsreis naar Příbram, Tsjechië. Deze reis is het resultaat van maandenlange voorbereiding, waarin de leerlingen samen met hun Tsjechische leeftijdsgenoten werken aan een internationaal muzikaal project. De uitwisseling is onderdeel van een al meer dan 20 jaar durende samenwerking tussen Hoorn en Příbram, met steun van de Stichting Stedenband Hoorn-Příbram.

Tijdens de reis verblijven de Nederlandse leerlingen bij Tsjechische gastgezinnen, wat hen de unieke kans geeft om de lokale cultuur van dichtbij mee te maken. Het hoogtepunt van de reis is het gezamenlijke concert op 1 november in het HOGOFOGO-theater. Het samenwerken met leerlingen uit een ander land geeft niet alleen een muzikaal mooie ervaring, maar is ook een geweldige kans voor de persoonlijke en culturele groei. De voorbereiding heeft veel inzet gevraagd van zowel de Nederlandse als Tsjechische leerlingen en docenten, die al maanden bezig zijn met het instuderen van het repertoire.

Naast het muzikale gedeelte is er ook ruimte om de Tsjechische cultuur te ontdekken, zoals een bezoek aan Praag. De uitwisseling draagt bij aan de versterking van de culturele banden tussen Hoorn en Příbram, en biedt de jongeren de kans om nieuwe ervaringen op te doen en van elkaar te leren.

(Foto’s: uitwisseling in 2011)

groepsfoto uitwisseling 2011 groepsfoto uitwisseling 2011
uitwisseling 2011 uitwisseling 2011